Ingrediënten

90 minuten

-  ½ ui, in kleine blokjes gesneden

-  2 uien, in dunne plakjes gesneden

-  30 ml olijfolie

-  4 courgettes

-  200 g feta, verkruimeld

-  1 kopje melk

-  2 kopjes maïsmeel

-  ½ bosje verse munt, fijngehakt

-  2 el boter, voor het bakken

-  3 tl. extra vergine olijfolie

-  2 el boter, op het oppervlak van de taart

-  2 el maïsmeel voor besprenkelen van de taart

-  Zout

Courgettetaart

Bereiding

Zet een anti-aanbakpan op een hoog vuur

Bak de uien in de olijfolie tot ze een mooie gouden kleur krijgen.

Rasp de courgettes.

Plaats ze in een zeef en bestrooi met wat zout.

Laat ze ongeveer 30 minuten weken.

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Knijp het vocht uit de courgettes en plaats ze in een kom.

Voeg melk, maïsmeel, gebakken uien, munt, een beetje zout toe en meng goed.

Voeg op het einde de verkruimelde feta toe en meng.
Het mengsel moet dik genoeg zijn.

 

Doe 2 el. boter in de pan

Giet het courgette mengsel in de pan en smeer het uit.

Strooi 2 el maïsmeel over het mengsel.

Giet 3 theelepels extra vergine olijfolie en 2 el boter over het mengsel.

Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten totdat deze goudbruin wordt.