Ingrediënten

( 4 - 6 personen)

 

DODONI gekruimelde Feta

1 ¼ kopje water

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel zout

1 ½ kopje couscous

¼ kopje citroensap

2 lente-uitjes fijngesneden

1  paprika in blokjes gesneden

½ komkommer in blokjes gesneden

½ fijngesnipperde rode ui.

1 teentje geperste knoflook

1 blik kikkererwten (400 gram)

½ kopje fijngesnipperde bladpeterselie,

(plus een beetje extra voor de garnering)

½ kopje fijngesnipperde muntblaadjes

2 eetlepels fijngeraspte citroenschil

1 theelepel Tabasco

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel zwarte peper

Kalamata olijven voor de garnering

Griekse couscous salade

Bereiding

Breng het water samen met 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel zout aan de kook in een gemiddeld grote steelpan.

 

Haal de pan van het vuur en roer de couscous en het citroensap erdoor.

Dek de pan af en laat staan tot alle vocht is opgenomen (± 5 minuten).

 

Snij ondertussen de lente-uitjes, paprika, komkommer, rode ui, peterselie en muntblaadjes. Rasp de citroenschil en pers de knoflook.

 

Roer de couscous los met een vork en doe in een kom.

Voeg de resterende ingrediënten toe samen met 1 eetlepel olijfolie.

Schep het geheel voorzichtig om. Garneer met olijven en peterselie.

 

Strooi de gekruimelde Feta eroverheen.

 

Serveer warm of op kamertemperatuur.