Ingrediënten

(4 personen)

15 minuten

 

Halloumi-frieten

- 1 pak DODONI halloumi (225 g)

- 50 g panko (Japans broodkruim)

- 1 ei (geklutst)

- 1 1/2 el bloem

- zout en peper

- 500 ml zonnebloemolie

 

Avocado-yoghurtdip

- 5 el DODONI Authentieke Griekse yoghurt

- 1 tl za'atar

- 1 rijpe avocado

- zout en peper

Halloumi-frieten met frisse avocado-yoghurtdip

Bereiding

Prak of blend de avocado tot een puree. Roer alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een kom en zet het in de koelkast.

 

Snijd de halloumi in repen van ongeveer 1 cm bij 1 cm dik.

 

Maak een fabriekslijm van een schaal met bloem (gemixt met wat zout en peper), een schaal met een geklutst eitje en een schaal met panko.

 

Haal de frieten door de bloem zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dip ze vervolgens in het ei en bedek ze daarna met panko. Druk de panko eventueel een beetje aan.

 

Ga door tot alle frieten een laagje hebben.

 

Zet een frituurpan aan op 180 graden. Of gebruik een gietijzeren pan met een flinke laag olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie of slaolie. Frituur de halloumi-frieten totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Besprenkel met een klein beetje zout en peper.

 

Serveer de halloumi-frieten met de avocado-yoghurtdip