Onze Griekse Gele Kazen

Kaas is een belangrijk onderdeel van de Griekse geschiedenis. Al in de mythologie van de oude Grieken werd Aristaios, zoon van Apollo en Cyrene, door de goden gestuurd om de Grieken de kunst van het kaasmaken te leren. Het werd een ‘geschenk van eeuwige waarde’ genoemd.

De smaak van Gele Kaas

De gele kazen van Dodoni zijn harde traditionele kazen die uitsluitend worden gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk uit Griekenland. Ze hebben een rijk aroma en een volle Mediterraanse smaak.

Onze Gele Kazen

Vanaf de Griekse Oudheid tot op de dag van vandaag is kaas een hoofdbestanddeel van het Griekse dieet. En Griekse kazen behoren tot de beste ter wereld. We zijn er erg trots op om 2 voortreffelijke kaassoorten in Nederland te introduceren!

Dodoni Kefalograviera Griekse Kaas

Dodoni Kefalograviera

Kefalograviera is een van de populairste Griekse kazen. Het is een harde tafelkaas, uitsluitend gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, volgens traditioneel recept. Authentieke Kefalograviera is een product met beschermde oorsprongsbenaming (P.D.O.).

Verpakkingen en varianten
N
Vacuümverpakking

250 gram

Smaak signatuur

Kefalograviera heeft een karakteristieke, stevige textuur, een robuust aroma en een rijke volle smaak. Heerlijk uit het vuistje bij een glas rode wijn, maar ook geschikt om te grillen of te raspen over pastagerechten.

De origine en het productieproces van deze kaas worden beschermd met het P.D.O. keurmerk. Dat betekent dat in de EU enkel de Griekse versie van deze kaas de naam Kefalograviera mag gebruiken. Maar ook dat de kaas altijd moet voldoen aan het vastgelegde traditionele recept en de hoogste productienormen.

Voedingswaarden per 100 gram
ENERGIE

1510 kJ /
361 kcal

VETTEN 29 g
WAARVAN VERZADIGDE VETZUREN 21 g
KOOLHYDRATEN 0 g
WAARVAN SUIKERS 0 g
EIWITTEN 25 g
ZOUT 2,5 g
Dodoni Kefalotyri Griekse Kaas

Dodoni Kefalotyri

Kefalotyri is een harde traditionele kaas die uitsluitend wordt gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. De kaas dateert uit het Byzantijnse tijdperk en wordt verondersteld de voorouder te zijn van de meeste harde kazen die Griekenland vandaag de dag produceert.

Verpakkingen en varianten
N
Vacuümverpakking

250 gram

Smaak signatuur
Kefalotiri heeft een pikante, scherpe smaak, een droge textuur en een uniek rijk aroma. Deze pittige kaas wordt vooral gebruikt om te raspen over sauzen, pizza, stoofschotels, pasta’s en salades. Ook kun je deze kaas serveren met vers seizoensfruit zoals peren, vijgen en druiven. Heerlijk met een glas rode wijn!
Voedingswaarden per 100 gram
ENERGIE

1510 kJ /
361 kcal

VETTEN 29 g
WAARVAN VERZADIGDE VETZUREN 21 g
KOOLHYDRATEN 0 g
WAARVAN SUIKERS 0 g
EIWITTEN 25 g
ZOUT 3 g
Instagram Dodoni

  Deel jouw Gele Kaas favoriet met ons op Facebook & Instagram

Instagram Dodoni

Psst! Wat is..

Jouw Gele Kaas favoriet? Deel het op Facebook & Instagram

Griekse Kaas Recepten

Met Griekse kazen zijn ontzettend veelzijdig toepasbaar in de keuken. De zilte, nootachtige en pikante smaak van Kefalograviera past naadloos in traditionele Griekse gerechten van de grill. Maar is ook heerlijk op een kaasplankje. Ook Kefalotyri is een smaakvolle aanvulling op de kaasplank of bij seizoensfruit, zoals peren, vijgen en druiven. Daarnaast is Kefalotyri uitermate geschikt om te raspen, strooien, gratineren of te frituren als Saganaki. Laat je inspireren door onze recepten met deze 2 heerlijke Griekse kazen. Eet smakelijk!

Instagram Dodoni

Nom Nom Nom!

Deel ook jouw Gele Kaas recept op Instagram met #jeproefthet

Instagram Dodoni

  Deel ook jouw Gele Kaas recept op Instagram met #jeproefthet

Waar koop je Dodoni Gele Kaas

Steeds meer van onze producten zijn geliefd en verkrijgbaar in Nederland. Daar zijn we erg trots op! Je kunt onze Gele Kazen verkrijgen in geselecteerde kaaswinkels.