Onze Griekse Gele Kazen
Kaas is een belangrijk onderdeel van de Griekse geschiedenis. Al in de mythologie van de oude Grieken werd Aristaios, zoon van Apollo en Cyrene, door de goden gestuurd om de Grieken de kunst van het kaasmaken te leren. Het werd een ‘geschenk van eeuwige waarde’ genoemd.
De smaak van Gele Kaas
De gele kazen van Dodoni zijn harde traditionele kazen die uitsluitend worden gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk uit Griekenland. Ze hebben een rijk aroma en een volle Mediterraanse smaak.
Onze Gele Kazen
Vanaf de Griekse Oudheid tot op de dag van vandaag is kaas een hoofdbestanddeel van het Griekse dieet. En Griekse kazen behoren tot de beste ter wereld. We zijn er erg trots op om 2 voortreffelijke kaassoorten in Nederland te introduceren!
Dodoni Kefalograviera
Kefalograviera is een van de populairste Griekse kazen. Het is een harde tafelkaas, uitsluitend gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, volgens traditioneel recept. Authentieke Kefalograviera is een product met beschermde oorsprongsbenaming (P.D.O.).
Verpakkingen en varianten
Vacuümverpakking
250 gram
Smaak signatuur
Kefalograviera heeft een karakteristieke, stevige textuur, een robuust aroma en een rijke volle smaak. Heerlijk uit het vuistje bij een glas rode wijn, maar ook geschikt om te grillen of te raspen over pastagerechten.
De origine en het productieproces van deze kaas worden beschermd met het P.D.O. keurmerk. Dat betekent dat in de EU enkel de Griekse versie van deze kaas de naam Kefalograviera mag gebruiken. Maar ook dat de kaas altijd moet voldoen aan het vastgelegde traditionele recept en de hoogste productienormen.
Voedingswaarden per 100 gram
ENERGIE |
1510 kJ / |
VETTEN | 29 g |
WAARVAN VERZADIGDE VETZUREN | 21 g |
KOOLHYDRATEN | 0 g |
WAARVAN SUIKERS | 0 g |
EIWITTEN | 25 g |
ZOUT | 2,5 g |
Dodoni Kefalotyri
Kefalotyri is een harde traditionele kaas die uitsluitend wordt gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. De kaas dateert uit het Byzantijnse tijdperk en wordt verondersteld de voorouder te zijn van de meeste harde kazen die Griekenland vandaag de dag produceert.
Verpakkingen en varianten
Vacuümverpakking
250 gram
Smaak signatuur
Voedingswaarden per 100 gram
ENERGIE |
1510 kJ / |
VETTEN | 29 g |
WAARVAN VERZADIGDE VETZUREN | 21 g |
KOOLHYDRATEN | 0 g |
WAARVAN SUIKERS | 0 g |
EIWITTEN | 25 g |
ZOUT | 3 g |
Griekse Kaas Recepten
Met Griekse kazen zijn ontzettend veelzijdig toepasbaar in de keuken. De zilte, nootachtige en pikante smaak van Kefalograviera past naadloos in traditionele Griekse gerechten van de grill. Maar is ook heerlijk op een kaasplankje. Ook Kefalotyri is een smaakvolle aanvulling op de kaasplank of bij seizoensfruit, zoals peren, vijgen en druiven. Daarnaast is Kefalotyri uitermate geschikt om te raspen, strooien, gratineren of te frituren als Saganaki. Laat je inspireren door onze recepten met deze 2 heerlijke Griekse kazen. Eet smakelijk!
Nom Nom Nom!
Deel ook jouw Gele Kaas recept op Instagram met #jeproefthet
 Deel ook jouw Gele Kaas recept op Instagram met #jeproefthet
Waar koop je Dodoni Gele Kaas
Steeds meer van onze producten zijn geliefd en verkrijgbaar in Nederland. Daar zijn we erg trots op! Je kunt onze Gele Kazen verkrijgen in geselecteerde kaaswinkels.