Ingrediënten

( 4 personen)

 

DODONI gekruimelde Feta

2 tenen knoflook

2 sjalotjes

1 flinke bos peterselie

1 ½ eetlepel gyros kruidenmix

1 ei

handje broodkruim of paneermeel

500 g rundergehakt

 

1 komkommer

3 trostomaten

+/- 16 zwarte olijven, ontpit

halve citroen

200 g DODONI yoghurt

 

4 blaadjes ijsbergsla

4 grote pitabroodjes

Gyrosbroodjes met frisse salade en yoghurtdressing

Bereiding

Hak de tenen knoflook, sjalotjes en peterselie fijn. Meng de helft van dit knoflookmengsel met de kruidenmix, ei, paneermeel en het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een golfbal en druk ze een klein beetje plat.

 

Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de gyrosballetjes tot ze bruin van buiten en gaar van binnen zijn.

 

Maak ondertussen de salade. Was de komkommer en halveer deze door de lengte en ontdoe van de zaadlijsten. Snij de komkommer en de tomaten in kleine blokjes en voeg samen. Halveer de olijven en voeg deze toe aan de salade. Breng eventueel op smaak met peper, zout en citroensap.

 

Meng het resterende knoflookmengsel met de yoghurt en breng indien nodig op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

 

Rooster de pitabroodjes krokant zoals vermeld op de verpakking en beleg alle broodjes met een blaadje sla. Verdeel hierover de yoghurtdip, salade en gyrosballetjes. Bestrooi de broodjes met gekruimelde Feta.