Onze Halloumi
De productie van Halloumi vond zijn oorsprong lang geleden op het eiland Cyprus. Het ontstond in de middeleeuwse Byzantijnse periode tussen 395 en 1191 na Christus.
Ontwikkeling van Halloumi
De receptuur van Halloumi varieerde vroeger van dorp tot dorp, waarbij elke Cypriotische familie trots hun eigen technieken en geheime ingrediënten hanteerden.
En met de Halloumi van Dodoni ging dat eigenlijk niet anders!
Echte Halloumi uit Cyprus
In het zonnige Limassol, in Cyprus, wordt onze heerlijke Halloumi exclusief vervaardigd. Nog altijd volgens de traditionele bereidingsmethoden. Dodoni Halloumi wordt geroemd om zijn onderscheidende smaak die trouw blijft aan de authentieke wortels.
Een beschermde kaas
De karakteristieke Halloumi is de beroemdste kaas uit Cyprus, en wereldwijd enorm populair. De unieke eigenschappen worden gelukkig goed beschermd door de Cypriotische autoriteiten met strikte voorschriften die nog altijd het traditionele recept volgen.
De smaak van Halloumi
Halloumi is een karakteristieke middelharde kaas, die je in plakjes kunt snijden. Genieten als tussendoortje uit het vuistje of met een stukje stokbrood.
Maar je kunt onze Halloumi ook bakken, grillen en frituren! Zo biedt deze kaas een heel palet aan rijke smaken en verschillende texturen, van romig zacht tot pittig krokant. En dat maakt Halloumi van Dodoni verrassend veelzijdig!
Christoforos Peskias – Executive Chef
“Ik kom oorspronkelijk uit Cyprus en dus ken ik mijn Halloumi, en de Halloumi van Dodoni brengt me terug naar hoe we er vroeger zo van genoten als kinderen.”
Halloumi producten
De Halloumi van Dodoni wordt op authentieke wijze bereid en heeft een zeer kenmerkende eigen smaak. Door de populariteit van onze producten in Nederland, breidt ons assortiment in de supermarkt steeds meer uit. En dat vinden we geweldig! Inmiddels kun je genieten van 2 verschillende Halloumi producten. Ontdek de smaken hieronder!
Halloumi
Halloumi van Dodoni is een Cypriotische kaas gemaakt volgens traditioneel recept van koeien- schapen- en geitenmelk met verse munt. Geschikt voor vegetariërs.
Verpakkingen en varianten
Vacuümverpakking
225 gram
Bereiding en toepassing
Halloumi is het lekkerst wanneer je het grilt. Tijdens het grillen vormt er een gouden korst rond de kaas. De kaas kan ook worden gebakken of zelfs gefrituurd. Laat je inspireren door de recepten met Dodoni Halloumi die we speciaal voor jou hebben samengesteld. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per 100 gram
ENERGIE |
1322 kJ / |
VETTEN | 24 g |
WAARVAN VERZADIGDE VETZUREN | 16 g |
KOOLHYDRATEN | 2 g |
WAARVAN SUIKERS | 2 g |
EIWITTEN | 23 g |
ZOUT | 3 g |
Halloumi Basilicum
Onze authentieke Cypriotische grillkaas is nu ook verkrijgbaar met basilicum. Een heerlijke variatie op onze authentieke Halloumi! Geschikt voor vegetariërs.
Verpakkingen en varianten
Vacuümverpakking
225 gram
Bereiding en toepassing
Voedingswaarden per 100 gram
ENERGIE |
1322 kJ / |
VETTEN | 24 g |
WAARVAN VERZADIGDE VETZUREN | 16 g |
KOOLHYDRATEN | 2 g |
WAARVAN SUIKERS | 2 g |
EIWITTEN | 23 g |
ZOUT | 3 g |
Halloumi Burgers
Nieuw! De lekkerste Halloumi uit Cyprus, nu voorgesneden in 4 plakken. Door de ronde vorm passen de Halloumi Burgers perfect op een hamburgerbroodje.
Verpakkingen en varianten
Vacuümverpakking
200 gram
Bereiding en toepassing
De Dodoni Halloumi Burger is verrassend veelzijdig. Je kunt de burgers bakken, frituren of grillen op de BBQ. Bovendien is Dodoni Halloumi rijk aan calcium en een prima vleesvervanger.
Voedingswaarden per 100 gram
ENERGIE |
1322 kJ / |
VETTEN | 24 g |
WAARVAN VERZADIGDE VETZUREN | 16 g |
KOOLHYDRATEN | 2 g |
WAARVAN SUIKERS | 2 g |
EIWITTEN | 23 g |
ZOUT | 3 g |
Halloumi Recepten
De traditionele Halloumi van Dodoni is verrassend veelzijdig. Om te grillen, frituren bakken of gewoon vers uit het vuistje. En ook heerlijk als vleesvervanger voor op de BBQ. Wij inspireren je graag met onze Halloumi recepten. Geniet ervan!
Nom Nom Nom!
Deel ook jouw Halloumi recept op Instagram met #jeproefthet
Deel ook jouw Halloumi recept op Instagram met #jeproefthet