Ingrediënten

(4 personen)

 

Ingrediënten voor de Pesto

4 rode pepers

zout

vers gemalen peper

2 tenen knoflook

1 theelepel citroensap

40 g amandelen

100 g DODONI Barrel Feta

100 ml olijfolie & wat meer om de pepers te roosteren

 

Overige ingrediënten

500 g linguine

150 g DODONI Barrel Feta

¼ bosje peterselie, gesneden

Linguine met rode peper pesto en feta

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 180oC.

 

Plaats de rode pepers op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze zacht worden.

 

Neem ze uit de oven, bedek met aluminium folie en laat 2 tot 3 minuten staan. Pel vervolgens de pepers en verwijder de zaadlijsten (voorzichtig, omdat deze nog heet zijn).

 

Doe de pepers in een keukenmachine. Voeg de citroensap, amandelen, zout en vers gemalen peper toe en pureer. Voeg de DODONI Barrel Feta en olijfolie toe en mix tot een gladde pesto. Doe de pesto in een grote kom.

 

Kook de linguine zoals aangegeven op de verpakking.

 

Giet de linguine af, voeg bij de pesto en mix het goed door.

 

Serveer de linguine met brokjes DODONI Barrel Feta en de gesneden peterselie.