Ingrediënten

Voorbereidingstijd: 90 minuten

 

-  200gr DODONI Griekse yoghurt 0%

-  1 theelepel citroenschilrasp

-  3 eetlepels vers citroensap

-  1 theelepel vanille-extract

-  1/4 kopje water

-  2 blaadjes gelatine

-  2/3 kop eiwit

-  Snufje zout

-  150gr (kop) suiker

Mousse met yoghurt
en citroen

Bereiding

Meng de yoghurt, de geraspte citroenschil, de citroensap het vanille extract en een blaadje gelatine in een kleine kom. Klop om met een garde en laat even staan.

 

Week het andere blaadje gelatine in een apart kommetje.

 

Vul een middelgrote eau bain-mariepan met water. Kook op middelhoog vuur.

 

Doe het zout, de suiker en de eiwitten in de kom van een keukenmachine en mix zachtjes.

Laat de kom van de mixer in de eau bain-mariepan zakken.

 

Klop voorzichtig met een garde totdat de suiker is opgelost totdat het mengsel bijna kookt.

 

Zet de kom terug op de keukenmachine en voeg de gelatine toe aan het ei-mengsel. Bevestig de klopper en mix op mediumsnelheid totdat de kom is afgekoeld.

 

Voeg vervolgens het yoghurt mengsel toe. Blijf nog even doorkloppen totdat alles goed is gemengd.

 

Verdeel het mengsel over de serveerschaaltjes en zet deze tenminste 45 minuten in de ijskast.

Koud serveren.