Ingrediënten

( 4 personen)

 

Ingrediënten voor de salade

250 g orzo pasta

zout

2 tomaten, ontzaad en in blokjes gesneden

1 komkommer in blokjes gesneden

 1 groene paprika in blokjes gesneden

1 rode ui gesneden

kalamata olijven, in plakjes

200 g DODONI Feta

 

Ingrediënten voor de dressing

60 ml olijfolie

geraspte schil van 1 citroen

sap van 1 citroen

zout

vers gemalen peper

½ theelepel gedroogde oregano

Griekse orzo salade met feta

Bereiding

Breng een pan met gezouten water aan de kook.

Was de groenten en snijd ze.

 

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Spoel kort af met koud water.

 

Meng de olijfolie, citroensap, citroenschil, zout, peper en de oregano in een kom tot een dressing.

 

Voeg de gekookte orzo, tomaten, komkommer, ui en olijven toe. Mix voorzichtig, totdat de dressing alle ingrediënten doordringt.

 

Serveer de orzo salade op kamertemperatuur of koud. Besprenkel met DODONI Feta.