Over ons

Met verschillende culturen, bergketens en ravijnen, meren en bergen, rivieren en bruggen en traditionele dorpjes, is Epirus een van de meest ongerepte gebieden in Griekenland. Hier, waar mens en natuur één zijn, worden onze DODONI producten gemaakt.

 

Deze unieke streek met zijn rijke vegetatie en zeldzame biodiversiteit (er groeien meer dan 2.500 kruiden en planten) zorgt voor de uitstekende kwaliteit, unieke smaak en onderscheidende geur van alle DODONI producten.

 

Vanuit de meest afgelegen en steile delen van Epirus komt de verse melk van lokale  boerderijen in meer dan 514 dorpjes dagelijks naar ons bedrijf in Ioannina. En vanaf daar reist de smaak van Epirus naar 50 landen over de hele wereld.

DODONI werd in 1963 opgericht en is vandaag de dag door continue innovatie, de hoogste normen in de productie van zuivelkaas en de nieuwste technologie, de belangrijkste zuivelproducent van Griekenland. Op jaarbasis verwerken we 70.000 ton 100% Griekse, geiten- schapen- en koemelk, en maken we 80 soorten ambachtelijke zuivelproducten (allemaal vrij van kunstmatige kleur-, smaakstoffen of conserveringsmiddelen), waaronder onze wereldberoemde Feta.

Contact

European website: www.dodoni.eu

© 2019 All rights reserved.