Citroenmousse met Griekse Yoghurt

Citroenmousse met 0% Griekse Yoghurt, vers citroensap, citroenrasp en vanille-extract. Fris, zoet, zuur, zacht en ontzettend romig. Dit dessert zet echt alle zintuigen aan.

Bereidingstijd

90 minuten

Aantal personen

2 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

  • 200 gr Dodoni Griekse Yoghurt 0%
  • 1 theelepel citroenschilrasp
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 kopje water
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2/3 kop eiwit
  • Snufje zout
  • 150gr (kop) suiker

Bereiding

Meng de Griekse Yoghurt, geraspte citroenschil, citroensap, vanille-extract en een blaadje gelatine in een kleine kom. Klop om met een garde en laat even staan.

Week het andere blaadje gelatine in een apart kommetje.

Vul een middelgrote au bain-marie-pan met water. Kook op middelhoog vuur.

Doe het zout, de suiker en de eiwitten in de kom van een keukenmachine en mix zachtjes.
Laat de kom van de mixer in de au bain-marie-pan zakken.

Klop voorzichtig met een garde totdat de suiker is opgelost totdat het mengsel bijna kookt.

Zet de kom terug op de keukenmachine en voeg de gelatine toe aan het ei-mengsel. Bevestig de klopper en mix op mediumsnelheid totdat de kom is afgekoeld.

Voeg vervolgens het Yoghurt mengsel toe. Blijf nog even doorkloppen totdat alles goed is gemengd.

Verdeel het mengsel over de serveerschaaltjes en zet deze tenminste 45 minuten in de ijskast.
Koud serveren.

TIP!

Houd een beetje citroenrasp apart en strooi voor het serveren over de citroenmousse. Dat ziet er extra gezellig uit!

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet