Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
• 375 ml DODONI Griekse yoghurt
• 125 ml slagroom
• 200 gr witte chocolade (+ extra om te garneren)
• 50 gr suiker
• 4 gelatine blaadjes
• 4-6 el ahornsiroop
• 4-6 el honing
• 50 gr walnoten
• 25 gr pecannoten
• 25 gr hazelnoten
• 100 gr rood fruit, zoals aardbeien, rode bessen en frambozen, blauwe bessen
Bereiding
Week de gelatine 5 minuten in een ruime kom met water.
Schenk de slagroom in een steelpannetje, breek de witte chocolade in stukjes en roer door de slagroom. Voeg de suiker toe en laat de chocolade en suiker oplossen in de slagroom. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de slagroom. Laat de slagroom afkoelen tot de hitte er af is en er geen rook meer af komt. Roer dan de Griekse yoghurt van DODONI er door.
Spoel de puddingvormpjes af met water, en schud te veel aan water er uit. Droog de vormpjes niet af. Schenk de yoghurtroom in de vormpjes en zet ze 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten grof en verdeel ze over de bakplaat. Drizzle er de honing over en bak de noten 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat de noten afkoelen. Breek ze daarna in stukjes.
Stort de panna cotta op schoteltjes (wanneer dit niet in 1 keer lukt, houd ze met de onderkant van het vormpje, 6-8 tellen in heet water), serveer met de honingnoten en vers rood fruit en schenk de ahornsiroop er over.
TIP!