Flespompoen, kikkererwten, spinazie en Fetacrème

Overheerlijke ovenschotel met pompoen, kikkererwten, spinazie en Fetacrème. Met dank aan @Irinitzortzoglou.

Bereidingstijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

Ingrediënten
• 1 kleine flespompoen, zaadjes verwijderd, geschild en in hapklare stukjes gehakt
• 1 middelgrote ui, fijngehakt
• 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in stukjes gesneden
• 1 blik kikkererwten, uitgelekt
• 100 ml groentebouillon
• 2-3 takjes tijm
• 1 teen knoflook
• ½ tl gemalen koriander
• extra vierge olijfolie, ca. 30 ml
• 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
• ½ citroen, sap en schil
• 50 g geraspte cheddarkaas
• een snufje chilivlokken

Spinazie Mix
• 500 g spinazieblaadjes
• een bosje lente-uitjes, bijgesneden en fijngesneden
• 2 prei, alleen witte delen, in de lengte in vieren gesneden en daarna in dunne plakjes gesneden
• 1 grote ui, geraspt aan de dikke kant van een bakrasp
• 1 bosje dille, fijngehakt
• 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
• een snufje geraspte nootmuskaat

Fetacrème
• 100 g Dodoni Feta
• 100 g roomkaas
• klein bosje bieslook
• 6 eetlepels melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de gehakte flespompoen op een schaal, besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en knoflook en meng.
Voeg de tijm toe en bak in de oven in 25-30 minuten gaar.
Zet een pan met een paar eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gehakte uiensnippers toe en bak 4-5 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de gemalen koriander en de gehakte peper toe en roer om. Zet het vuur lager, voeg de kikkererwten en bouillon toe, dek af en verhit 10 minuten tot de bouillon is opgenomen en de paprika zacht is.

Voor de spinaziemix:
Was de spinazie grondig in een grote kom met water. Giet af en knijp. Neem een handvol spinazie per keer en hak ze grof op een bord.
Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie, ui en prei toe.
Roer een paar keer om, zet het vuur lager, dek de pan af en verhit enkele minuten tot de ui en prei glazig zijn. Voeg de spinazie, lente-uitjes en dille toe en roer alles goed door elkaar en bedek nogmaals met het deksel om nog een paar minuten te verhitten tot de spinazie volledig is geslonken. Dek af, zet het vuur hoger en kook tot alle vloeistof is verdampt. Breng op smaak met een beetje zout, wat versgemalen zwarte peper en een snufje nootmuskaat.
Haal de spinazie van het vuur en laat afkoelen

Voor de Fetacrème:
Blend de verkruimelde feta in een blender en voeg de roomkaas en melk toe. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met een beetje gemalen zwarte peper
Doe de kikkererwten en de gebakken pompoen in een ovenvaste schaal en lepel samen met 5-6 eetlepels spinaziemix en Fetacrème.
Verspreid de geraspte cheddar en bak 10-15 minuten in de oven.
Serveer besprenkeld met het citroensap, meer olijfolie en bestrooi met de citroenschil, chili vlokken en fijngehakte koriander.

TIP!

Eet smakelijk!

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet