Focaccia met gebakken Halloumi, romescosaus en Cavolo Nero
Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
• 150 g palmkool (Cavolo Nero)
• 2 tl citroensap
• 2 tl olijfolie
• 3 reentjes knoflook
• 100 g geblancheerde amandelen
• 1 sneetje oudbakken brood
• 350 g rode paprika’s uit pot, uitgelekt
• 1 eetlepel sambal
• 1 tl honing
• 1/2 tl paprikapoeder
• 1/2 tl zeezout
• 50 ml olijfolie
• 2 tl rode wijn of sherryazijn
• Dodoni Halloumi
• Rozemarijn focaccia
• Snufje zout
Bereiding
Breek de palmkool (Cavolo Nero) en doe de bladeren in een grote kom. Voeg zout, citroen en olie toe en gebruik je handen om de blaadjes te kneuzen tot ze donker van kleur zijn. Breng op smaak met peper en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de Romescosaus:
Doe de knoflookteentjes, de amandelen en het brood in een braadslee en braadt 7 minuten. Schud de inhoud halverwege de bereidingstijd. Blitz daarna de amandelen en knoflook in een keukenmachine tot een grove kruim. Voeg dan de ingemaakte paprika, honing, paprikapoeder en zout toe en blend opnieuw tot een pasta. Breek het brood nu in hapklare stukjes en gooi erbij, blend opnieuw. Voeg als laatste de olijfolie en azijn toe en blend nog een keer.
Verwarm de focaccia een paar minuten in de oven.
Bak de gesneden Halloumi in een klein beetje olijfolie een paar minuten aan elke kant, tot ze een mooie gouden korst hebben, maar nog zacht zijn van binnen. Houd de Halloumi warm op een laag vuur.
Snijd nu de focaccia doormidden en nogmaals door de helft om twee boterhammen te maken.
Verdeel over elk broodje:
1. Een flinke laag Romescosaus onderop.
2. Verdeel de Halloumi slices.
3. Dek de Halloumi af met Cavolo Nero.
Besprenkel met een beetje olijfolie en smullen maar!
TIP!