Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
- 90 minuten
- 2 grote aardappelen
- 250 g rundergehakt
- 1 ui, gehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 laurierblad
- 2 grote tomaten
- 125 ml droge witte wijn
- 150 g Dodoni Feta
- 125 ml melk
- 1 el boter
- zout
- peper
- 5 el olijfolie
- zoete paprika
- nootmuskaat
- Boter voor het borstelen van de aardappelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Was de aardappelen goed, dek ze af met aluminiumfolie en bak ze 50 minuten in de oven.
Verhit de boter en melk in een pan en verkruimel de Dodoni Feta erdoor, roer tot het 1 substantie is. Voeg peper en paprikapoeder toe en zet apart.
Hak de ui fijn en fruit het met een snufje zout, peper en nootmuskaat in olijfolie. Voeg het rundergehakt, de fijngehakte knoflook en het laurierblad toe en laat op hoog vuur goed koken. Voeg de wijn toe en kook nog eens 4-5 minuten voordat je de gehakte tomaten toevoegt. Dek af met een deksel en kook ongeveer een uur op laag tot middelhoog vuur.
Als de aardappelen 50 minuten in de oven zijn geweest, verwijder dan de folie en bak nog eens 15 minuten om een knapperig korstje te krijgen. Als het klaar is, haal uit de oven, snijd in de lengte door, voeg zout toe en bestrijk met boter.
Voeg het gekookte rundvlees toe en giet de heerlijke Dodoni Feta-saus erover om een Griekse twist aan dit perfecte wintergerecht te geven. Bestrooi met paprikapoeder.
TIP!