Halloumi frietjes met frisse avocado-yoghurtdip

Samen met 24Kitchen creëerden wij dit superfijne recept voor Halloumi frietjes. In te zetten als lekkere snack tussendoor, originele borrelhap op een feestje of als vervanger van de zaterdagse friet. En tja, wat is een frietje zonder dip? Daarom een avocado-dip met onze authentieke Griekse yoghurt om te dippen.

Bereidingstijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

Halloumi friet

  • 1 pak Dodoni Halloumi (225 g)
  • 50 g panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei (geklutst)
  • 1 1/2 el bloem
  • zout en peper
  • 500 ml zonnebloemolie

Avocado-yoghurtdip

  • 5 el Dodoni Authentieke Griekse Yoghurt
  • 1 tl za’atar
  • 1 rijpe avocado
  • zout en peper

Bereiding

Prak of blend de avocado tot een puree. Roer alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een kom en zet het in de koelkast.

Snijd de Halloumi in repen van ongeveer 1 cm bij 1 cm dik.

Maak een fabriekslijm van een schaal met bloem (gemixt met wat zout en peper), een schaal met een geklutst eitje en een schaal met panko.

Haal de frieten door de bloem zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dip ze vervolgens in het ei en bedek ze daarna met panko. Druk de panko eventueel een beetje aan.

Ga door tot alle frieten een laagje hebben.

Zet een frituurpan aan op 180 graden. Of gebruik een gietijzeren pan met een flinke laag olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie of slaolie. Frituur de Halloumi-frieten totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Besprenkel met een klein beetje zout en peper.

Serveer de Halloumi-frieten met de avocado-yoghurtdip!

TIP!

Serveer de Halloumi friet met een partje citroen voor een extra frisse bite!

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet