Curry bloemkool & Halloumi frittata

Smakelijk recept voor culinair succes: Curry bloemkool & Halloumi frittata.

Bereidingstijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

• 10-12 gekookte nieuwe aardappelen, volledig afgekoeld
• 6 eieren
• 1 pak Dodoni Halloumi
• Klein bosje verse koriander, bladeren en stengels, grof gehakt
• 20 g gezouten boter
• Olijfolie
• ½ middelgrote bloemkool, kern uitgesneden
• 1 el kerriepoeder
• 2 tl mosterdzaadjes
• 2 tl zwarte komijn
• Zwarte peper
• Zout

Bereiding

Breek de eieren in een grote kom, breng op smaak met flink wat zwarte peper en een flinke snuf zeezoutvlokken want het is wel voor 8 porties.
Klop goed door. Rasp 3/4 van de Halloumi en voeg toe aan de kom.
Snijd de rest van de Halloumi in blokjes en leg ze voorlopig opzij.
Voeg de koriander en 3 eetlepels water toe aan de kom en roer goed door.
Snijd de aardappelen in plakjes, 3-5 mm dik.
Doe de boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan van 25 cm met antiaanbaklaag en zet op middelhoog / hoog vuur. Voeg als de boter is gesmolten voorzichtig de aardappelschijfjes toe. Verdeel ze over de pan en draai ze af en toe om. Blijf bakken totdat alle aardappelen aan beide kanten goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als de aardappelen gaar zijn, doe je ze in de kom met eieren en kaas, spoel de pan niet uit.
Leg de helft van een bloemkool plat op een snijplank. Gebruik een groot mes om de bloemkool in flinterdunne plakjes te snijden.
Doe een scheutje olie in je koekenpan. Zet op middelhoog vuur, voeg alle flinterdunne bloemkoolplakken toe. Bestrooi met kerriepoeder en bak tot de bloemkool aan de randen knapperig begint te worden, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg ongeveer een minuut voordat het gaar is de zwarte komijn- en mosterdzaadjes toe. Roer alles door elkaar.
Als de bloemkool gaar is, schep je de inhoud van de pan in de mengkom en roer je alles door elkaar. Probeer de bloemkool niet te veel te breken. Gebruik wat keukenpapier om de koekenpan schoon te vegen.
Verwarm je grill voor op hoge stand.
Voeg een theelepel olie toe aan de pan, zet op middelhoog / hoog vuur. Giet het mengsel in de pan. Verdeel het mengsel snel gelijkmatig over de koekenpan.
Verdeel de reserve in blokjes gesneden Halloumi over het oppervlak.
Plaats de pan onder de grill tot de frittata stevig is.
Haal de pan onder de grill vandaan, schuif hem op een bord. Laat afkoelen en serveer met de mangochutney.

TIP!

Serveer er mango chutney bij!

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet