Hartige taart met kalkoen, spruitjes, kastanjes en Fetacrème

Met dank aan @Irinitzortzoglou.

Bereidingstijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

Ingrediënten
• 1 pakje kant-en-klaar bladerdeeg, 320 g
• 300-350 g gekookt kalkoenvlees, in kleine stukjes gesneden
• 150 g gerookte spekreepjes
• 300 g spruitjes
• 180 g gekookte kastanjes
• ½ ui, fijngehakt
• 100 ml kippenbouillon
• ½ tl gedroogde oregano
• 1 eidooier
• 1 theelepel sesamzaadjes
• 1 theelepel nigellazaadjes
• 50 g geraspte belegen cheddarkaas
• 1 el fijngehakte verse peterselie
• een snufje chilivlokken

Voor de Fetacrème
• 100 g Dodoni Feta
• 100 g roomkaas
• 6 eetlepels melk
• 3 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in stukjes gesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ° C.

Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik.

Gebruik een mes om voorzichtig een binnenste rechthoek in te snijden, maak een rand van 1,5 cm breed rondom en prik met een vork in de hele binnenste rechthoek. Klop het eigeel los met een eetlepel koud water en bestrijk hiermee de rand van de taart. Bestrooi de rand met de sesam- en nigellazaadjes en bak het deeg 20 minuten. Zet de oven in op 180 ° C.

Breng terwijl het deeg bakt een pan met gezouten water aan de kook. Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ze 7 minuten in het water. Giet af en laat ze in ijskoud water vallen om te voorkomen dat ze verder koken.

Breng vervolgens een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie en spekreepjes. Verhit al roerend 3-4 minuten tot het vet van het spek is losgekomen. Gebruik een schuimspaan om de spekreepjes in een kom te doen. Voeg de uiensnippers toe aan de olie en kook een paar minuten tot ze glazig zijn. Blijf roeren. Giet dat ook af en doe het in de kom met het spek. Voeg vervolgens de spruitjes, kastanjes, bouillon en oregano toe en verhit op laag vuur met deksel in 10-15 minuten tot de spruitjes gaar zijn. Doe de spekreepjes en uien terug in de pan en voeg de in stukjes gesneden gekookte kalkoen toe. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper en roer alles.

Om de feta-crème te maken, mix je alle ingrediënten in een blender.

Als je het deeg uit de oven haalt, schep dan het kalkoenmengsel met de feta-room binnen de rand. Bestrooi met de geraspte cheddar en doe terug in de oven. Bak nog eens 15 minuten tot het deeg goudbruin is.

Bestrooi met de gehakte peterselie, chilivlokken en serveer.

TIP!

Opmerking: als je rauwe kalkoen of kip gebruikt, dep het vlees dan droog, breng op smaak en bak het geheel in de pan nadat je de spekjes hebt gekookt. Schep het vlees met een schuimspaan in een kom en ga verder met de rest. Doe de bruine kalkoen terug in de pan als je de spruitjes en kastanjes toevoegt en kook samen zoals hierboven.

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet