Kipschnitzels met spinaziepuree en fetaschuim

Met dank aan @Irinitzortzoglou.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal personen

2 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

Voor de kipschnitzels
• 2 kipfilets
• 2 eetlepels bloem
• 2 eetlepels panko-paneermeel
• 1 ei
• extra vierge olijfolie om te frituren
• 50 ml kippenbouillon
• scheutje citroensap
• 1 eetlepel gehakte dille

Voor de spinaziepuree
• 500 g spinazieblaadjes
• bosje lente-uitjes (fijngesneden)
• 2 prei (alleen de witte delen, in de lengte in vieren gesneden en daarna fijngesneden)
• 1 grote ui (geraspt)
• 1 bosje dille (fijngehakt)
• 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
• Een snufje nootmuskaat

Voor het feta-schuim
• 100 g Dodoni Feta
• 100 g roomkaas
• 6 eetlepels melk
• 1 tl fijngehakte bieslook

Bereiding

• Was de spinazie grondig, giet af en pers uit.
• Hak de spinazie grof.
• Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie, ui en prei toe. Roer een paar keer, zet het vuur lager, dek af en laat enkele minuten staan tot de uien en prei glazig zijn.
• Voeg de spinazie, lente-uitjes en dille toe en roer alles goed door elkaar en bedek nogmaals met het deksel om nog een paar minuten te koken tot de spinazie volledig is geslonken. Deksel eraf, zet het vuur hoger en kook tot alle vloeistof is verdampt.
• Breng op smaak met een beetje zout, wat versgemalen zwarte peper en een snufje nootmuskaat. Doe het spinaziemengsel in een kleine blender en mix.
• Doe een ei in een kom, voeg 2 el koud water toe en klop. Leg de bloem op een plat bord en het panko-paneermeel op een ander bord.
• Maak een kipfilet per keer tussen bakpapier plat met een houten deegroller of hamer. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
• Bestrooi elke kipfilet met bloem, dompel ze in het ei en rol ze door het panko-paneermeel.
• Zet een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Leg de kipschnitzels erin en bak 2-3 minuten aan de ene kant goudbruin, keer om en herhaal aan de andere kant. Dep ze daarna met keukenpapier.
• Om het feta-schuim te maken, meng je de verkruimelde Dodoni Feta, roomkaas en melk in een kleine blender. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met een beetje gemalen zwarte peper.
• Verwarm de kippenbouillon in een kleine steelpan en voeg de feta-room toe. Roer om volledig te mengen. Breng op temperatuur en gebruik een elektrische staafmixer om op te schuimen.
• Snijd voor het serveren elke schnitzel in plakjes en leg ze op een bord. Besprenkel met het citroensap en met de gehakte dille. Schep een deel van de spinaziepuree naast de kip en neem een paar eetlepels van het Dodoni Feta-schuim en leg deze naast de kip. Besprenkel met wat goede extra vierge olijfolie.

TIP!

Eet smakelijk!

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet