Linguine met rode puntpaprika pesto en Feta
Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
Pesto
- 4 rode puntpaprika’s
- zout
- vers gemalen peper
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel citroensap
- 40 g amandelen
- 100 g Dodoni Feta Gerijpt
- 100 ml olijfolie & scheutje om pepers te roosteren
Pasta
- 500 g linguine
- 150 g Dodoni Feta Gerijpt
- ¼ bosje peterselie, gesneden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180oC.
Plaats de puntpaprika’s op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze zacht worden.
Neem ze uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 2 tot 3 minuten staan. Pel vervolgens de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Wees wel voorzichtig, want de puntpaprika’s zullen nog flink heet zijn.
Doe de puntpaprika’s in een keukenmachine. Voeg de citroensap, amandelen, zout en vers gemalen peper toe en pureer. Voeg de olijfolie en Dodoni Feta Gerijpt in blokjes toe en mix tot een gladde pesto. Doe de pesto in een grote kom.
Kook ondertussen de linguine zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de linguine af, voeg bij de pesto en mix het goed door.
Serveer de linguine met blokjes Dodoni Feta Gerijpt en de gesneden peterselie.
TIP!