Linzensalade met bleekselderij, groene tomaten, rode paprika en Feta
Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
• 500 g linzen (Wil je het makkelijk en snel? Gebruik dan 2 blikken linzen, uitgelekt.)
• 1 middelgrote ui, gepeld, schoongemaakt en in vieren gedeeld
• 3 laurierblaadjes
• 3 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
• 2 lente-uitjes, fijn gesneden
• 2 teentjes knoflook, heel dun gesneden
• 2 kleine groene tomaten, in dunne plakjes gesneden (Je kunt de groene tomaten ook vervangen door dun gesneden rode tomaten of venkel. Het resultaat is even lekker.)
• 1 rode paprika, gewassen, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
• 1 klein bosje dille, fijngehakt
• 3-4 el goede rode wijnazijn
• Een scheutje vers citroensap
• 3-4 el extra vergine olijfolie
200 g dodoni feta
1 tl gedroogde oregano
Bereiding
Begin met het koken van de linzen. Spoel ze af onder stromend water en doe ze samen met de ui en laurierblaadjes in een grote pan met water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook tot het gaar maar niet papperig is. Afhankelijk van het type linzen duurt dit 20-30 minuten. Als de linzen gaar zijn, giet je ze af en verwijder je de ui en laurierblaadjes.
Doe de linzen als ze afgekoeld zijn in een grote slakom en meng alle overige ingrediënten apart van de feta en oregano. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en voeg voor de frisheid wat vers citroensap toe.
TIP!