Olijf- en Fetabroodjes

Met dank aan @Irinitzortzoglou.

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal personen

2-3 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

(voor 6 broodjes)
• 200 g sterke witte bloem
• 8g snelle actieve gist
• 50 g groene olijven, ontpit en in plakjes
• 75 g Dodoni Feta
• 1 el extra vergine olijfolie
• Een snufje suiker
• Een snufje zout
• Een snufje gedroogde oregano
• 150 ml groentebouillon, lauw

Bereiding

Roer de gist en 2 el bloem in een kom met de lauwe bouillon en meng goed. Dek af met wat plasticfolie en laat 15-20 minuten op een warme plek staan ​​totdat je luchtbellen op het oppervlak ziet.

Zeef in een grotere kom de bloem, het zout en de suiker. Maak een kuiltje in het midden en voeg de olijfolie, olijven, zout, suiker, oregano toe en verkruimel de feta. Voeg ook het gistmengsel toe en maak met je handen een zacht deeg. Rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 3-4 minuten tot een bal. Doe het deeg in een schone, licht ingevette kom, dek af met plasticfolie en een handdoek en laat het ergens staan ​​tot het verdubbeld is.

Als het deeg in omvang is verdubbeld, werk het dan op een met bloem bestoven oppervlak en vorm er een rol van. Snijd de rol in tweeën en elke helft in 3 dunnere rollen van maximaal 12 cm lang. Verstrengel twee rollen en voeg ze samen om kleine kransen te maken. Leg de kransen op een ovenschaal bekleed met bakpapier of een siliconen-matje en zet terug op een warme plek om weer te rijzen.

Verwarm de oven voor op 180ºC en bak de kransjes in 15 minuten goudbruin.

TIP!

Als het deeg moet rijzen in een koude en natte omgeving, verwarm het dan in de oven tussen maximaal 40 tot 50 graden en zet hem dan uit.

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet