Soep van geroosterde zoete aardappel met Feta
Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
- Dodoni Gekruimelde Feta
- 400 g zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 20 g gember
- 1 eetlepel komijn
- 1 groentebouillonblokje
- 10 g koriander
- 20 g pompoenpitten
- 2 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil en snij de zoete aardappelen en de wortels in kleine blokjes.
Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappel en wortel. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de rode ui, knoflook en gember. Breng op smaak met de komijn.
Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook. Voeg bouillonblokje toe.
Pluk de blaadjes koriander.
Haal de zoete aardappel en wortel uit de oven en voeg ze toe aan de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten doorkoken.
Voeg de pompoenpitten en de koriander toe. Mix de soep.
Houd eventueel een handje pompoenpitten apart, gril kort op hoog vuur in de pan en garneer over de soep voor het serveren. Bestrooi de soep met gekruimelde Feta.
Ook kun je vlak voor het opdienen een grote eetlepel Griekse Yoghurt door de soep heen roeren. Dat maakt de soep heerlijk romig!
TIP!