Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
• 200 g Dodoni Halloumi, in blokjes gesneden
• 1 kg rundvlees, in middelgrote blokjes gesneden
• 1 knolselderij
• 5 el olijfolie
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 150 ml rode wijn
• 2 eetlepels tomatenpuree
• 200 g tomatenblokjes
• 1 kaneelstokje
• 1 tl gemalen piment
• 235 ml water
• Zout en peper
• 500 ml melk
• 1 laurierblad
• 20 g boter
Bereiding
Verhit de olijfolie in een diepe, grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak het aan alle kanten ongeveer 10 minuten goed bruin. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten. Blus af met de wijn en laat de alcohol ongeveer 3 minuten verdampen.
Voeg de tomatenpuree, gehakte tomaten, piment toe, breng op smaak met peper en zout en voeg het water toe. Zet het vuur laag en laat de stoofpot ongeveer een uur sudderen, tot het vlees helemaal zacht wordt en gemakkelijk kan worden gesneden
Snij terwijl de stoofpot kookt, de knolselderij in blokjes en doe ze een pan met de melk. Zorg ervoor dat de knolselderij door de melk bedekt is. Breng op smaak met peper en zout, voeg het laurierblad toe en laat op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten sudderen.
Zodra de knolselderij zacht wordt, doe je de inhoud van de pan in een keukenmachine en pureer je. Voeg de boter toe en laat de puree nog 2 minuten sudderen en laat daarna staan.
Voeg als het rundvlees klaar is de blokjes halloumi toe aan de stoofpot, zet het vuur uit, dek de pan af en laat 10 minuten rusten.
TIP!