Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
• 800 gr Dodoni Yoghurt (10% vet)
• 100 gr lange vingers (ca. 20 stuks)
• 80 ml sterke koffie
• 8 gelatineblaadjes
• 20 ml amandellikeur
• 2 el agavesiroop
• 2 el cacaopoeder
• 1 vanillestokje
• snufje kaneel
Bereiding
Zet een kopje sterke koffie (ca. 100 ml) en laat deze volledig afkoelen. Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een kommetje water. Los ze daarna al roerend op in een klein scheutje water op laag vuur in een pannetje. Haal de opgeloste gelatine van het vuur en laat goed afkoelen.
Doe de Yoghurt in een beslagkom en meng dit met de agavesiroop, amandellikeur, kaneel en afgekoelde(!) koffie en gelatine. Als de koffie en gelatine niet genoeg gekoeld zijn kan de Yoghurt gaan schiften.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg met een theelepel uit de binnenkant en voeg het toe aan het mengsel in de beslagkom. Roer het geheel goed door. De rest van het vanillestokje kun je in je suikerpot bewaren om zo je eigen vanillesuiker te maken.
Bedek de bodem van een schaal met een laag lange vingers. Giet de helft van het mengsel over de lange vingers. Herhaal dit met de overgebleven lange vingers en overige mengsel. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Strooi met behulp van een zeef het cacaopoeder vervolgens gelijkmatig uit over de tiramisu door zachtjes te tikken.
Zet de tiramisu in de koelkast en laat deze ten minste 4 uur opstijven alvorens te serveren.
Eet smakelijk!
TIP!