Vegetarische Halloumi burger

Deze vegetarische burger bereid je in een handomdraai! Rijk aan mediterrane smaken dankzij de gegrilde Halloumi, courgette en Tzatziki. Eet smakelijk!

Bereidingstijd

10 minuten

Aantal personen

2 personen

Moment

Wensen

Ingrediënten

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 225 g Dodoni Halloumi
  • 1 tomaat
  • 1/2 courgette
  • 2 eetlepels Dodoni Tzatziki

Bereiding

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.

Snij de Halloumi in 4 plakken van 2 cm dik.

Leg de Halloumi in de grillpan zodra hij goed warm is. (Op een open elektrische grill kan natuurlijk ook.)

Gril de Halloumi aan elke kant circa 2 minuten zodat er mooie grillstrepen opstaan.

Snij de courgette in dikke plakken en gril circa 2 minuten.

Snij de tomaat in plakjes.

Snij je broodjes doormidden. (Eventueel kun je de binnenkant even kort grillen of roosteren in een voorverwarmde oven.)

Maak de broodjes op met 2 plakjes Halloumi per broodje, een paar plakjes tomaat en courgette. Vergeet niet een flinke lepel Dodoni Tzatziki toe te voegen.

TIP!

Je kunt met je Halloumi burger eindeloos variëren. Met sla, hummus, paprika, witte of rode uienringen, aubergine.. Net waar je trek in hebt!

Tags

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet