Bereidingstijd
Aantal personen
Moment
Wensen
Ingrediënten
• 1 zoete aardappel
• 150 gram. Dodoni Halloumi
• 10 ml extra vergine olijfolie
• 1 avocado
• 1/2 citroen
• zout
• peper
• handvol rucola
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Leg de plakjes op een bakplaat.
Bak de plakjes in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 7-8 minuten aan elke kant.
Snijd de Dodoni Halloumi in plakjes en bak ze aan beide kanten in de olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag tot ze een mooie gouden kleur krijgen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil.
Prak de avocado fijn met een vork, voeg het sap van een halve citroen samen met zout en peper toe en meng goed.
Smeer wat avocadopuree op de gebakken aardappelschijfjes, doe er een beetje rucola op en tenslotte de Dodoni Halloumi. Eet smakelijk!
TIP!