Ingrediënten

( 4 personen)

 

400 g. varkenshaas, in stukjes gesneden

zout

versgemalen peper

3-4 theelepels olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 knoflookteen, fijngesneden

150 ml bier

1 laurierblad

2 theelepels mosterd

2-3 takjes tijm

1 theelepels honing

100 ml water

150 g. DODONI halloumi, in blokjes gesneden

¼ bosje peterselie, gesneden

Varkenshaas gebakken met bier en halloumi

Bereiding

Snij de ui. Hak de peterselie fijn.

 

Verhit de helft van de olijfolie in een pan of wok.

 

Braad de varkenshaas aan totdat de stukjes goudbruin zijn aan alle zijden.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Doe het vlees in een schaal en giet de rest van de olijfolie in de pan. Bak de ui 2-3 minuten totdat de snippers glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten verder.

 

Voeg de tijm en laurierblad toe. Bak +/- 30 seconden (tot de aroma’s eruit komen) en doe het vlees terug in de pan.

 

Blus af met bier. Wacht 2-3 minuten totdat de alcohol verdampt is en voeg het water toe.

 

Verlaag het vuur. Laat het inkoken voor 8-10 minuten totdat het meeste vocht is verdampt. Roer af en toe in de pan.

 

Voeg de mosterd en honing toe en roer 2-3 minuten door zodat de saus wat dikker wordt.

Wanneer de saus er dik genoeg uitziet voeg je de DODOINI halloumi toe. Roer door totdat deze een beetje smelt. Voeg de peterselie toe, roer door en verwijder de pan van het vuur.

 

Serveer het gerecht heet.