Ingrediënten

Voorbereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

 

Ingrediënten voor de Griekse yoghurtcake:

- 200 g boter, op kamertemperatuur

- 300 g suiker

- 4 eieren

- 200 g authentieke DODONI  Griekse yoghurt 0%

- 350 g zelfrijzend bakmeel

 

Ingrediënten voor het serveren:

- 200 g authentieke DODONI Griekse yoghurt 0%

- 200 g kersen

Griekse yoghurtcake
met kersen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170° C.

 

Klop in een kom, met behulp van een handmixer, de boter en suiker gedurende 2-3 minuten, tot het geheel zacht is.

 

Voeg de eieren één voor één toe met de mixer op lage snelheid en klop ze tot ze goed zijn verwerkt.

 

Voeg de DODONI Griekse yoghurt 0% toe en blijf nog eens 1-2 minuten kloppen, totdat deze goed is verwerkt.

 

Voeg de helft van de bloem toe en klop tot alles is opgenomen.

 

Voeg de rest van de bloem toe en klop heel kort, totdat het mengsel glad is.

 

Laat de handmixer opzij en meng voorzichtig met een bakspatel, om het meel dat aan de zijkanten van de kom vastzit, op te nemen.

 

Boter en meel een ronde taartvorm (diameter 22 cm) en giet het cakebeslag in.

 

Bak de yoghurtcake in een voorverwarmde oven, bij 170° C, ongeveer een uur.

 

Laat het 10 minuten afkoelen en haal het uit de pan.

 

Wanneer de cake op kamertemperatuur is, serveer in plakjes met een eetlepel Griekse yoghurt en geconserveerde zure kersen.